Votre panier

Il n'y a plus d'articles dans votre panier!

Internationale Vrouwendag 2018

by Jona De Graeve |

Al meer dan een eeuw staat 8 maart in het teken van de vrouw en haar rechten. Wat begon als een staking tegen de slechte arbeidsomstandigheden in een textielfabriek mondde uit in de strijd voor vrouwenemancipatie en tegen vrouwendiscriminatie. Vandaag de dag is feminismenog steeds een hot topic, want na al die jaren is gelijkheid nog steeds niet vanzelfsprekend. Sterren zoals Lena Dunham, Beyoncé en Emma Watson maken gebruik van hun krachtige stem en strijden mee voor gendergelijkheid en de rechten van de vrouw.

Internationale Vrouwendag wil elk jaar een specifiek thema aankaarten. Dit jaar ligt de focus op gelijkwaardigheid voor mannen en vrouwen. In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat vrouwen en mannen gelijke rechten hebben. Dit is tevens het vijfde doel van de Sustainable Development Goals.

We willen met CÎME bijdragen aan dit streven naar gendergelijkheid. Een concreet voorbeeld hiervan is het #girlpower abrikozenpit project in Nepal. Voor dit project bundelen we onze krachten met Nepalese vrouwen om hen een gelijkwaardige stem te geven in de lokale gemeenschap.

Girlpower Project

Voor het hele CÎME gamma geldt dat de volledige productie - van ingrediënt tot eindproduct - op een fair trade-basis gebeurt. We werkenvoor de kweek en de verwerking van onze superfoods uit het Himalaya gebergte samen met boeren én boerinnen in Nepal. Zo ook voor de kostbare arbikozenpitolie. De productie van deze abrikozenpitolie die je onder andere in onze nutri-intensieve handcrème For your hands only vindt is zelfs volledig te danken aan #girlpower!

De abrikozenboom werd jaren geleden in Nepal geïntroduceerd door de lokale overheid om de voeding van de lokale bevolking te diversifiëren. Hoewel je er ondertussen overal gedroogde abrikozen kan eten, werd jarenlang niets gedaan met het rest product, namelijk de pit van de abrikoos. Samen met een lokale partner hebben we met CÎME een project opgezet waarbij Nepalese vrouwen deze pitten verzamelen en hier een olie uit persen. We financierden hiervoor kleine persmachines die elektrisch aangestuurd worden via zonne-energie. De idee is dat de deelneemster van het project deze kostbare olie kunnen persen tussen hun huishoudelijke taken door. Zo wordt van een wegwerpproduct een opbrengstproduct gemaakt. We betalen een eerlijke prijs voor deze abrikozenpitolie, en dit rechtstreeks aan de vrouwen. Dit zelfstandige inkomendraagt bij aan de emancipatie van deze vrouwen, omdat ze hierdoor een gelijkwaardige stem krijgen in hun lokale gemeenschap

Ook nog leuk om te weten: deze abrikozenpitolie is rijk aan essentiële vetzuren omega 6 en 9 en vitamines A & E. Het behoudt de elasticiteit van de huid, voedt intens en geeft een mooie gloed. Bovendien dringt deze olie snel in de huid en is ze geschikt voor de meest gevoelige huidtypes. Zo vermindert ze jeuk en irritatie van droge of eczema huid. Ideaal dus als basis voor onze nutri-intensieve handcrème For Your Hands Only.

Girlpower Promo

Enkel op Internationale Vrouwendag (8 maart 2018) bieden we de For Your Hands Only aan voor € 10 in plaats van € 13,5 via de CÎME webshop met de code “Girlpower”. 

Ajouter au panier