Votre panier

Il n'y a plus d'articles dans votre panier!

Interview: CÎME Ambassador Lynn Van Royen

by Leen Cammaerts |

We at CÎME went to have a look behind the scenes with our newest ambassador Lynn Van Royen, read the interview here! 
 


  

Hoe zou je jezelf omschrijven? 


Als een gedreven jonge mie, die probeert goed te luisteren naar haar intuïtie en daarnaar te handelen, met alle gevolgen vandien.


 

Waar ben je momenteel mee bezig in je professioneel leven?Ik speel momenteel een voorstelling Henry Darger samen met Peter De Graef. Die loopt nu op zijn einde, ik denk dat we nog een vijftal voorstellingen hebben dit jaar. Intussen speel ik ook op televisie in The Team en De Twaalf. Van De Twaalf weet ik trouwens het einde zelf nog niet. Verder zijn we aan het draaien voor The Window, een co-productie tussen Engeland, België en ik denk ook Japan. 


 

Hoe oud ben je en wat is je huidtype?Ik ben 30 jaar en heb een gemengde huid. In stressperiodes heb ik bijvoorbeeld wel wat meer last van puistjes en oneffenheden. In de winter heb ik wat droge en rode plekjes rond mijn neus. 

 

Hoe heb je CÎME leren kennen en hoe voel je zelf de match met CÎME? 

Ik heb CÎME leren kennen, in de winkel Fonetik in Aalst. Ik had toen Daisy Delight (egaliserende dag & nachtcrème) al, maar Melanie, de eigenares van Fonetik heeft me wat meer uitleg gegeven.

Daarna heb ik eens een workshop van CÎME gevolgd, met een vriendin die lastminute stuurde of ik mee wou. Ik vond dat zo tof en goed uitgelegd. Heel jullie verhaal erachter, het klopte gewoon volledig. Jullie zijn enorm geëngageerd en jullie producten zijn fair, gezond en biologisch. Ja, dat was een match. Ik denk dat ik nu alles heb van CÎME. Elke keer dat mijn dagcrème op was, ging ik nog eens langs bij Melanie en probeerde ik nog eens iets nieuws. En op de duur had ik alles staan.


Wat is je favoriete CÎME product en waarom?

Kissed by a rose, de herstellende serum, vind ik fantastisch. Ik gebruik hem één keer in de week ’s avonds, nadat ik mijn gezicht gereinigd heb met de andere CÎME-producten. Ik doe daarvan twee druppeltjes op mijn wijs- en middenvinger, wrijf mijn vingers wat over mekaar en stip hiermee mijn gezicht aan. Vooral tussen mijn wenkbrauwen, op mijn voorhoofd, onder mijn ogen en op en rond mijn neus, omdat dat mijn gevoeligere zones zijn. Dit masseer ik zachtjes in en laat ik 5 minuutjes zijn ding doen. Daarna breng ik Under my Skin (herstellende dag & nachtcrème) aan en ga ik slapen. Zo heeft dat ’s nachts goed zijn tijd om in te werken. Dat is nu echt omdat je mij vraagt om een favoriet te kiezen, want ik vind ze allemaal de max eigenlijk. Ook de Le Baume by CÎME (Balsem voor lippen & droge huid) bijvoorbeeld, is een van mijn favorieten. Ik gebruik hem meerdere keren per dag, en heb hem ook altijd bij. Ik kom niet buiten zonder, echt waar. 

 

Wat is je dagelijkse beauty-ritueel?In de ochtend is dat vrij eenvoudig. Ik reinig eerst mijn gezicht met Rosée de Roses (reinigingslotion) en breng daarna een dagcrème aan. In de winter is dat Under my Skin en in de zomer Daisy Delight (egaliserende dag & nachtcrème).

’s Avonds nadat ik gedraaid of gespeeld heb, heb ik een uitgebreider ritueel. Dan masseer ik eerst mijn gezicht helemaal in met Recette de pureté (reinigingsolie & make-up remover) zodat alles loskomt. Dan schuim ik dat wat op met water en haal ik de rest eraf met een nat washandje. Daarna gebruik ik weer Rosée de Roses en haal ik de restjes rond mijn ogen eraf met een watje voor ik mijn gezicht afdroog. Als laatst gebruik ik ofwel één keer per week Kissed by a Rose (herstellend serum) en anders Under my Skin of Daisy Delight. 


Eén keer in de week gebruik ik ’s ochtends ook een scrub op mijn gezicht, die ik zelf maak zoals we gezien hebben in de workshop. Ik heb een potteke met suiker en een schepke, en maak dan van mijn hand een kommetje waar ik wat suiker in schep en een paar pompjes olie aan toevoeg. Dan masseer ik dat zachtjes in op mijn gezicht en mijn lippen. 

Ik pak mijn productjes ook mee in bad. Dan gebruik ik onder andere de Magnificent Mandarine scrub voor mijn benen en mijn borst, om de vuiligheid van de wereld, zoals parfum enzo eraf te halen. 


Als ik uit bad kom gebruik ik ofwel l’Huile by CÎME (multifunctionele droge olie), ofwel Green Tea Therapy (verstevigende body lotion). De lotion gebruik ik nu meer op mijn benen omdat mijn vel wat droger is. Met de olie doe ik vooral mijn armen en mijn buik. 


Thuis draag ik geen make-up omdat ik mijn vel graag een beetje laat rusten. Bij de VRT hebben ze intussen wel Under my Skin en Le Baume by CÎME omdat ik die veel gebruik. 


 

Hoe probeer jij je badkamerkastje groener te maken?Ik probeer echt alleen maar iets te kopen als het vorige op is, zodat ik geen onnodige voorraad heb staan. Bij shampoo’s probeer ik er ook op te letten niet de meest silicone-houdende producten te kopen. Om mijn kleren te wassen gebruik ik zeepnoten. Verder heb ik nog wat watjes staan die ik ga opgebruiken, maar wil hierna eens kijken om herbruikbare watjes aan te schaffen. Ecologische oorstaafjes wil ik ook wel eens proberen.  


 

Wat is je ultieme beauty-tip?

Het is volgens mij de combinatie van wat ge op u vel smeert en wat ge in u lijf steekt. Het is heel belangrijk hoe je eet, dat je goed slaapt en goed drinkt, water bij voorkeur. Ook buitenkomen is belangrijk en ervoor zorgen dat je doorbloeding goed zit. Dat alles gaat dan samen met goede producten die alles ondersteunen en zelf een gezonde afkomst hebben. 


 

Wat is je grootste beauty-blunder?


Ik heb meteen een kapsel in mijn hoofd. Dat was niet uit eigen initiatief, maar voor opnames van De Ridder. Ik had precies een nektapijt, met rode en zwarte plekken in mijn haar. Dat was echt heel, heel lelijk. Als ik mezelf toen zag, dacht ik wat heb ik nu toegestaan. Ik was toen 22 of 23 jaar en heb daar ongeveer een jaar mee moeten rondlopen. Ik heb veel mutsen en hoedjes gedragen dat jaar. 


 

Wat zijn de momenten in vrije tijd waar je echt van kan genieten en tot rust van kan komen?


Als ik een dag in mijn agenda niets te doen heb. Zodat ik kan een bad kan pakken en een boek lezen bijvoorbeeld, en kan zitten haken of breien. Dat vind ik zo rustgevend. Je handen zijn bezig en je hoofd kan overal naartoe terwijl je toch iets aan het doen bent, dat vind ik heel fijn. En natuurlijk met de gasten buiten spelen.  


 

Waar hecht jij belang aan in het leven?


Als ik met mensen omga vind ik het heel belangrijk dat ze dingen kunnen zien voor wat ze zijn en dingen niet veroordelen. Je mag uiteraard je mening hebben, maar dat wil niet zeggen dat dat daarom ook de waarheid is. Een soort openheid in denken en in zijn, apprecieer ik heel hard bij mensen. Ik probeer dat zelf ook zoveel mogelijk te doen. Het is en blijft een oefening, want soms spring je naar een conclusie, maar dan denk je: het is niet aan jou om daar conclusies over te trekken en je kent het hele verhaal niet.

 

Om even te refereren naar je boek, wat is jouw favoriete klein gelukske?


Als ik buitenkom aan mijn auto en zie dat de postbode er juist aankomt, zodat ik de post gewoon kan aanpakken en binnenleggen in plaats van dat ik het uit de brievenbus moet gaan halen. En dat mini-babbeltje dat erbij komt. 


 

Hoe hou jij het kind in jezelf wakker?


Dat gebeurt vanzelf denk ik. Ik heb deze week in 2 bomen geklommen dus dat zit wel goed lijkt me.  


 

Wat is jouw rol in de Female Empowerment vandaag, en hoe hoop je hiertoe bij te dragen?


Door het te normaliseren. Door het zodanig veel te blijven benoemen dat mensen niet meer de vraag gaan stellen waarom Female Empowerment zo belangrijk is. Het feit dat je dat vraagt, is al een teken dat je het niet doorhebt. Dat het zodanig normaal is dat het geen vraag meer hoeft te zijn.

Voor het filmfestival Oostende dit jaar heb ik 10 films geselecteerd, waar telkens een sterke vrouw achter te vinden was. Dat kon een actrice zijn, maar ook een regisseuse, cameravrouw, of personage, maakt niet uit. Het gaat me om het verhaal erachter. The Hurt Locker bijvoorbeeld is een oorlogsfilm, geregisseerd door een vrouw, Kathryn Bigelow. Zij is bij mijn weten de eerste en enige vrouw die ooit de oscar voor beste regie heeft gewonnen. Ze is jaren getrouwd geweest met James Cameron, regisseur van Avatar. Na hun scheiding, won The Hurt Locker het tijdens de oscars van Avatar.

Wat betreft het verschil in lonen tussen vrouw en man in mijn sector, denk ik dat dat hier wel meevalt. Ik ben daar heel waakzaam over en mijn vrouwelijke manager staat daar even sterk achter.

Ajouter au panier